Afgang Pia Gjellerup forlader Folketinget

Tidligere justits-, erhvervs- og finansminister Pia Gjellerup (S) forlader Folketinget

Af Niels Holst

niho@dny.dk

@BRØD:25 år i politik er nok for Pia Gjellerup. Det socialdemokratiske folketingsmedlem, tidligere minister Pia Gjellerup, har besluttet at forlade dansk politik til fordel for et job som leder af Danmarks Jurist- og Økonomforbunds (DJØF) politiske afdeling.

»Det bliver et afgørende skift efter et langt livsafsnit i Socialdemokratiets og det politiske livs tjeneste. Lysten til at arbejde på nogle andre præmisser end den folkevalgtes har trukket i mig efter næsten 25 år i rampelyset,« siger Pia Gjellerup i en pressemeddelse.

47-årige Pia Gjellerup har siddet i Folketinget siden 1987. Forinden var hun kommunalbestyrelsesmedlem i fem år. I de mange år på tinge har hun blandt andet været justits-, erhvervs- og finansminister, ligesom hun i en længere periode var gruppeformand for Socialdemokraterne.

Intet tilbage at prøve

»Jeg har haft muligheder for at prøve næsten det hele – og alt, jeg gerne ville. Jeg har lagt både tid, kræfter og engagement i gerningen – og det i et sådant omfang, at jeg vist for længe siden har afleveret et helt arbejdsliv i dansk politik,« siger Pia Gjellerup.

Stopper sidst i februar

I den seneste periode har Pia Gjellerup været Socialdemokraternes kommunalpolitiske ordfører og har således været med til at tegne stregerne på det nye kommunale danmarkskort som led i arbejdet med kommunalreformen. Hun regner med at holde sidste arbejdsdag på Christiansborg i begyndelsen af februar og glæder sig til det nye job.

»Jeg glæder mig til af al kraft at kunne deltage i DJØF’s daglige funktioner og videre udvikling. DJØF’erne er kernearbejdskraft på det arbejdsmarked for viden, der i stigende grad bliver fundamentet for vores alles fremtid. Det bliver fantastisk spændende at være med til at tegne perspektiverne for dette arbejdsmarked og til at udvikle de bedste vilkår for medlemmerne,« siger hun.