Ærøfærge strandet på 14. time
Flere steder i landet er vandet steget, som følge af stormen. Omkring Drejø var tilfældet det modsatte, og derfor har Ærøfærgen sat sig fast. Her er det Hanstholm, der var hårdt ramt af stormen. Foto: Rene Schütze / POLFOTO
Færgen mellem Svendborg og Ærø er stadig grundet. Det vides ikke, hvornår de 141 passagerer og 7 besætningsmedlemmer igen kommer i land.

Færgen mellem Svendborg og Ærø er stadig gået på grund. Det vides ikke, hvornår de 148 igen kommer i land.

Stormen har efterhånden sluppet sit greb om Danmark, men mellem Svendborg og Ærø er 141 passagerer og 7 besætningsmedlemmer på Ærøfærgen stadig mærket af den kraftige blæst.

Færgen gik på grund i går omkring kl. 17, og er fortsat ikke kommet fri.
Det fortæller statschefen ved Søværnets Operative kommando til Newspaq.

"Færgen er fortsat strandet omkring Drejø, og man afventer i øjeblikket at vandstanden igen vil stige, så man derefter kan hjælpe den fri. Stiger vandstanden nok kan den selv komme fri og er det ikke tilfældet, har vi en slæbebåd standby," fortæller statschefen.

På trods af, at færgen har siddet fast i omkring 14 timer er der intet der tyder på, at der er sket skade på færgen. Og passagererne holder humøret højt fortæller statschefen.

"Ifølge det vi hører, så skulle stemningen ombord være god og folk underholder hinanden, men de vil selvfølgelig gerne i land. Vi kan desværre ikke sige, hvornår det bliver, da vi må afvente, at vandstanden stiger ," siger han.