Ærlig rejsekonge: Sådan er mit liv med depression
- Jeg tror ikke, det var gået uden min mand, siger Stig Elling om den svære tid, hvor han har været ramt af depression. Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix (arkivfoto)
70-årige Stig Elling har valgt at åbne op og sætte ord på behandlingen af den depression, der får et par måneder siden fik ham til at søge orlov fra politik.

Den danske rejsekonge Stig Elling har nu valgt at sætte ord på behandlingen af sin depression.

I slutningen af januar forklarede 70-årige Stig Elling, at han kæmpede med en depression, og han derfor ville søge om tre måneders orlov som medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg Rådhus.

Til BT forklarer han nu, at behandlingsforløbet har været en hård tid.

- Jeg tror ikke, det var gået uden min mand. Han har været en fantastisk støtte i denne hårde tid, hvor jeg har haft det rigtig skidt, siger Stig Elling, der i en årrække har været ansigtet udadtil for Star Tours. 

I sommeren 2012 blev det kendte ansigt fra rejsebranchen gift med sin mand, Steen Elling, og parret har i dag været sammen i 35 år.

Stig Elling udtaler til formiddagsavisen, at han ikke har haft selvmordstanker i forbindelse med sygdomsforløbet, men at han har haft svært ved at klare hverdagen. I biografen 'Hele sandheden' fra 2010 åbnede Stig Elling op om sin barndom med en psykisk syg mor og en alkoholisk far, og depressionen kom ved at beskæftige sig med barndommens ubehageligheder, forklarer Stig Elling til BT.

I behandlingsforløbet har Stig Elling haft samtaler med en psykolog, men han mener ikke, at samtalerne har hjulet ham.

- I stedet har en psykiater ordineret mig antidepressive lykkepiller. De hjælper mig til at have en bedre hverdag, men det tager tid, og der er lang vej tilbage, siger Stig Elling til BT og forklarer, at han forventer et comeback til kommunalpolitik til april.

Han understereger dog, at det afhænger af, hvordan han har det til den tid.