Ærlig Lars Løkke: Min søn trak sig fra mig
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (til højre) forklarer i en ny udsendelsen, at han var for meget væk, da børnene var helt små. Til næste år er sønnen Bergur Løkke Rasmussen (til venstre) at finde på stemmesedlen ved Europa-Parlamentsvalget. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) giver i en ny dokumenter et indblik i sin travle hverdag i spidsen for Danmark - og han forklarer om de personlige konsekvenser ved at jagte drømmen i dansk toppolitik.

Der er mulighed for at få et anderledes indblik i statsminister Lars Løkke Rasmussens travle hverdag, når DR i næste uge viser dokumentaren 'En ualmindelig hverdag'.

I programmet sætter Venstre-formanden ord på tilværelsen i spidsen for Danmark, og han forklarer om brutaliteten i dansk politik, men kommer også ind på de personlige konsekvenser ved at jagte den politiske drøm på Christiansborg.

Lars Løkke Rasmussen forklarer i DR3-programmet, at han ikke så meget til sønnen Bergur, da han var lille.

- Jeg kom først hjem, når han var gået i seng, og jeg var taget af sted igen, når han vågnede. Så når jeg fik weekend om fredagen, var han sur og trak sig fra mig, siger Lars Løkke Rasmussen.

Den 54-årige statsminister erkender, at han var for meget væk, da børnene var helt små.

Børnene har også skulle finde sig i at se deres far på forsiden af aviser, i tv og på nettet, men de blev advaret for forhånd, forklarer Lars Løkke Rasmussen i udsendelsen.

- Børnene er blevet orienteret, når der har været sager på vej, så de vidste, hvad de ville blive mødt af i skolegården. Men det har da ikke været sjovt for dem, siger han.

Sønnen Bergur Løkke Rasmussen er i dag 28 år gammel. Han er medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden for Venstre. Han stiller næste år op til Europa-Parlamentsvalget.

Udsendelsen 'En ualmindelig hverdag' bliver vist den 19. december på DR3 klokken 21.30, men kan allerede nu ses på DR's hjemmeside.