Ærgerlig Nicki S. fik grønt lys af Wiggins
Nicki Sørensen var tæt på at komme med i det udbrud, som kørte om sejren på 12. etape af Tour de France.

Med personlig tilladelse fra Tour-bossen Bradley Wiggins rykkede Nicki Sørensen i udbrud på Tourens 12. etape. Danskeren blev dog hentet kort før toppen af fredagens sidste stigning, og dermed missede han chancen for at køre med om sejren.

- Det er skide hamrende ærgerligt. Men der var ikke mere. Jeg gav alt, hvad jeg havde, siger Nicki Sørensen.

- Jeg er bare skuffet. Men det er kun mig selv, jeg kan være skuffet over. Jeg var så tæt på at kunne køre finale og ride den hjem, og når det så ikke sker, så er det ikke sjovt.

Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytteren havde ellers fået grønt lys til at jagte sin chance af manden i den gule trøje, Bradley Wiggins. De to vekslede et par ord, inden Sørensen kørte væk fra feltet.

- Jeg sagde til ham, at jeg bare gerne ville i udbrud, og der var ingen grund til, at han kørte efter mig.

- Jeg sagde til ham, at han ikke skulle være nervøs for, at der var en hel masse, der rykkede efter, for der var næsten ikke nogen tilbage i feltet på det tidspunkt. Så sagde han okay, og så kørte vi, siger Nicki Sørensen.

Udbryderne, som Sørensen altså ikke kunne følge, endte med at køre om sejren, og David Millar vandt.

Nicki Sørensen blev sat, da udbryderne på et tidspunkt var ved at blive hentet og derfor skruede tempoet i vejret på den sidste store stigning.

- Feltet var tæt på at komme op til os, og så går rytterne i udbruddet lidt i panik, og det er forståeligt nok. Tempoet bliver så højt, at jeg bliver sat to kilometer fra toppen af det sidste bjerg.

Nicki Sørensen er udset en vigtig rolle for Alberto Contador i årets Vuelta, og det er måske derfor, han ikke er i helt samme storform, som han tidligere har været i Touren.

- Jeg har haft et løbsprogram, hvor jeg ikke har kørt så mange cykelløb, og det kan måske godt gøre, at formen er bedre senere. Jeg tror i hvert fald, at kroppen er frisk både til Touren og til Vueltaen, siger Nicki Sørensen.

- Jeg synes ikke rigtigt, at det er gået, som jeg gerne vil i bjergene. Det er der, jeg betaler prisen i dag.

/ritzau/