Ældreplejen mangler 1400 hænder

Interessen for at blive ansat i ældreplejen er dalende, og det kan mærkes ude på plejecentrene.
Køge Kommune er ved at forberede de ældre på, at de i langt højere grad skal kunne klare sig selv. Manglen på arbejdskraft er så stor fremover, at kommunen mangler 1400 varme hænder.
Køge Kommune er ved at forberede de ældre på, at de i langt højere grad skal kunne klare sig selv. Manglen på arbejdskraft er så stor fremover, at kommunen mangler 1400 varme hænder. Foto: Colourbox

Det stigende antal ældre rammes hårdt af den markant faldende interesse for job i ældreplejen. I Køge Kommune forudses en mangel på 1400 hænder indenfor de næste 10 år.

Det er årsagen til, at kommunen allerede nu forbereder de ældre på at kunne klare sig selv i langt højere grad end tidligere. Det skriver DAGBLADET Køge.

Kommunen har skruet op for træningen af ældre, så de trods deres svækkelser bliver i stand til at udføre opgaver indenfor både praktisk hjælp og personlig pleje, som traditionelt har været kommunale ydelser.

For nyligt vedtog social- og sundhedsudvalget, at borgere, der uden videre siger nej til tilbuddet om træningen i hjælp til selvhjælp, får inddraget nuværende og eventuelt fremtidig hjælp til opgaverne, som spænder fra rengøring og indkøb til et ugentligt bad. Træningen i hjælp til selvhjælp er med andre ord blevet obligatorisk.

- Vi er tvunget til det, hvis vi skal opretholde den nuværende ældreservice overfor borgere, der vitterligt ikke kan klare sig selv, siger formanden for Køge Kommunes social- og sundhedsudvalg, Randi Hansen (S). Forvaltningen har forudset, at der kommer til at mangle lidt over 1400 hænder i ældreplejen i løbet at de næste 10 år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.