Ældre fik håndmadder nytårsaften: "Jeg er rasende"
Nytårsaften stod den på håndmadder til de ældre på plejecentrene i Esbjerg. Billedet illustrerer kun nytårsmenuen. (Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix (arkiv))
En rasende mail til ledelsen af plejecentrene i Esbjerg ændrer nu på blandt andet nytårsmenuen. Det er et spørgsmål om ressourcer, siger direktør.

Marianne Poulsen blev rasende, da det gik op for hende, at hendes mor og de andre beboere på plejecentret Østerbycentret i Esbjerg blev spist af med håndmadder nytårsaften, skriver JydskeVestkysten.

- Jeg er rasende og dybt forundret. Det værste er, at der ikke er blevet informeret om det, siger Marianne Poulsen til avisen.

Hun fortæller, at hun om formiddagen den 31. december ved et tilfælde fandt ud af, at beboerne på plejehjemmet fik serveret nytårsmiddagen til frokost. Og at der var håndmadder til dronningens nytårstale klokken 18.00 og igen, når 2018 blev til 2019.

- Det var så sent at få det at vide, at der reelt ikke var nogen mulighed for at foranstalte alternativer, så min mor kunne få sin nytårsmiddag om aftenen, som hun plejer, siger Marianne Poulsen.

Marianne Poulsen sendte efterfølgende en vred klage-mail til direktøren i Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen.

Her bad hun om en forklaring og fik svaret, at "alle beboere på plejecentre i kommunen får samme tilbud jul og nytår, og at det betød varm mad om aftenen til jul, men til frokost nytårsaften".

- Det har handlet om at få de eksisterende medarbejderressourcer til at slå til, svarer direktøren.

I en ny mail meddeler Arne Nikolajsen, at der grundet utilfredshed med den kolde mad nytårsaften er truffet beslutning om at ændre det til næste nytår, skriver JydskeVestkysten.

Desuden vil der blive udarbejdet en plan for måltiderne ved alle højtider i 2019.

Det har ikke været muligt for JydskeVestkysten at få en kommentar fra Arne Nikolajsen.

via Listen To News