Advokatformand raser over afhøring af 7-årig
Den 7-åriges storebror er også sigtet i sagen. Foto: Colourbox / POLFOTO
Politiets afhøring klokken ti om aftenen af en syvårig dreng, der er sigtet for brandstiftelse, undrer førende advokat på området.

Usædvanligt og meget dramatisk.

Sådan lyder vurderingen fra formanden for De Danske Familieadvokater, Helle Larsen, af sagen om den 7-årige, der er sigtet for brandstiftelse, og som blev hentet ind til afhøring af politiet klokken 22.20 lørdag aften og afhørt i to timer.

"Det virker meget usædvanligt og dramatisk. Politiet skylder en forklaring på, hvorfor man vælger et så voldsomt indgreb, uden de normale spilleregler om afhøring af børn i den her forbindelse," siger hun til Newspaq.

Den syvårige er sammen med ni andre, i alderen syv til 17 år, sigtet for stiftelse af i alt ti brande i bydelen Østerbyen i Esbjerg.

Helle Larsen undrer sig over politiets håndtering i sagen, blandt andet hvorfor politiet ikke havde barnets forældre med under afhøringen, hvorfor der ikke var en forsvarer til stede, og hvorfor socialforvaltningen ikke blev tilkaldt.

"Hvis jeg skal være helt ærlig, så minder det her om noget, man finder på steder, hvor man ikke har demokrati. At hente folk ind til afhøring klokken 22-23 om natten, det er jo ikke sådan, man plejer at gøre det, med mindre, der virkelig er noget på spil. Jeg synes, det er voldsomt at gøre overfor sådan et lille barn," siger hun til Newspaq.

Hun forklarer, at politiet eventuelt kunne have mistænke om, at 'banden' ville påsætte flere brande den aften, og at det kan lægge til grund for afhøringen af den syvårige. Men fastholder, at det stadig virker meget voldsomt.

"Hvis politiet havde stået i min gadedør klokken ti om aftenen og bedt om at få mit barn med, så havde de nok ikke fået det," siger Helle Larsen.

Ønsket om at få et forklaring fra politiet i Esbjerg, ser dog ikke ud til at være på trapperne.

"Det jeg kan sige det er, at der er kommet en klage i sagen,og derfor kan jeg ikke udtale mig yderligere, fordi det er et led i efterforskningen," siger Politiinspektør Lorentz Matzen til Newspaq.

Men den forklaring mener Helle Larsen er mærkelig.

"Det er for nemt af glide af på den måde, det ville jo være smartere at lægge kortene på bordet, i det mindste overfor forsvarsadvokaten," siger hun.

Drengens forsvarsadvokat, Mikkel Nielsen, har bekræftet over for Jydske Vestkysten, at han nu har bedt om en redegørelse af sagen.