Kendt advokat rystet over S-profil: "Jeg er målløs"
Mette Grith Stage (tv) er målløs over udtalelse fra Trine Bramsen (S). Foto: Sarah Christine Nørgaard og Mads Claus Rasmussen/Scanpix/arkiv
Retsordfører Trine Bramsen (S) og forsvarsadvokat Mette Grith Stage er røget i totterne på hinanden, efter Trine Bramsen har udtalt, at Mette Gith Stage "tjener styrtende" på bandemedlemmer.

Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen er gået til angreb på forsvarsadvokat Mette Grith Stage.

Det skete i en udsendelse på Danmarks Radios P1, hvor retsordføreren blandt andet sagde, at det er en selvfølge, at Mette Grith Stage synes det er en dårlig idé, at vidner i bandesager skal kunne vidne anonymt.

- Det er et udsagn, der kommer fra den forsvarsadvokat, der beskytter bandemedlemmerne, og som tjener styrtende med penge på at beskytte bandemedlemmer, lød det fra Trine Bramsen i radioudsendelsen.

Den udtalelse chokerer Mette Grith Stage:

- Jeg er målløs over, at en politiker kan finde på at fremkomme med en sådan udtalelse rettet mod en forsvarsadvokat personligt - men der må jo være stemmer i det, siger Mette Grith Stage til DR.

Forleden foreslog justitsminister Søren Pape Poulsen (K) at øge beskyttelsen af vidner i straffesager - blandt andet ønsker han at vidner i bandesager skal kunne vidne anonymt.

Mette Grith Stage, som blandt andet har forsvaret medlemmer af indvandrerbanden Black Army, mener, at det er retssikkerhedsmæssigt betænkeligt at benytte anonyme vidner i straffesager, og det er uanset, om det er bandesager eller andre sager.

Det skyldes, at det afviger fra et grundlæggende princip om, at den tiltalte skal have viden om, hvem der vidner imod ham, skriver DR.

Samtidig er det faldet Mette Grith Stage for brystet, at Trine Bramsen blander hendes aflønning ind i debatten.

- At jeg får løn for mit arbejde i det retssamfund, som Bramsen vel også er tilhænger af, er ikke ensbetydende med, at jeg "beskytter bandemedlemmer". Det burde Bramsen trods alt holde sig for god til at påstå, siger Mette Grith Stage til DR, og afviser, at hensynet til hendes egen indkomst har noget at gøre med, at hun blander sig i den offentlige debat.

Ifølge Mette Grith Stage vil hun hverken tjene mere eller mindre på at forsvare bandemedlemmer, fordi der kommer anonyme vidner.

Borgmester var efter Mette Grith Stage

Det er ikke første gang en folkevalgt angriber Mette Grith Stages arbejde med at forsvare bandemedlemmer.

Odenses genvalgte borgmester, Peter Rahbæk Juel, skrev i april på sin Facebook-profil blandt andet, at "Hun (Mette Grith Stage, red.) må jo have et indgående kendskab til bandemedlemmerne, siden hun på den måde kan forsvare dem i offentligheden ved at afværge påstande ..."

Her mente Mette Grith Stage, at Peter Rahbæk Juel fordrejede hendes ord og gik over stregen og, ligesom Trine Bramsen, jagtede stemmer.

 

via Listen To News