Advokat: Hård terrordom bør ankes
Den terrordømte Abdulkadir Cesurs danske advokat, Christiane Schaumburg, opfordrer sin klient til at anke dommen – og skifte sin bosniske forsvarer ud.

Læs også: 13 års fængsel for terror til dansk-tyrker

»En overraskende hård dom.«

Advokat Christiane Schaumburg er overrasket over den lange fængselsstraf, som hendes klient, dansk-tyrkiske Abdulkadir Cesur, onsdag blev idømt ved en domstol i Sarajevo for at have medvirket til planlægning af bombeterror mod et ukendt mål i Europa.

Den 21-årige Abdulkadir Cesur blev idømt 13 år og fire måneders fængsel, og den lange fængselsstraf kommer bag på den danske advokat.

»Hans bosniske forsvarer har hele tiden regnet med frifindelse – først sent i forløbet begyndte han at tale om, at der måske kunne blive tale om en dom for ulovlig våbenbesiddelse, så det er klart, at jeg er overrasket over, at min klient er blevet dømt efter terrorparagraffen, og at straffen er så hård,« siger Christiane Schaumburg.

»Han burde ikke være dømt efter terrorparagraffen,« fastslår hun.

Samtidig stiller hun spørgsmålstegn ved, om 21-årige Abdulkadir Cesur har fået det bedste forsvar i en bosnisk retsstat med få år på bagen.

»Jeg er bekymret for, om hans bosniske forsvarer har håndteret sagen godt nok. Derfor vil jeg anbefale min klient at anke sagen og få sig en ny bosnisk forsvarer,« siger Christiane Schaumburg.