Advarsel: Thornings asylforslag går ud over børnene

Politik
AppleMark

Op mod 10 personer stuvet sammen i en lejlighed er i Sverige resultatet af at lade asylsøgere bo uden for centrene. Svenske socialdemokrater vil stramme og advarer Thorning.

Asylsøgeres ret til at bosætte sig uden for asylcentrene i Sverige giver så massive sociale problemer, at socialdemokraterne i Sverige nu vil have ændret den svenske asylpolitik. Det er den ordning, som Socialdemokraterne – bakket op af Ny Alliance og De Radikale – ønsker indført i Danmark.

Malmøs socialdemokratiske borgmester, Ilmar Reepalu, har kæmpet for lovændringen længe.

»Danmark skal tænke sig godt om, inden der indføres fri ret til asylsøgerne. Hvis asylsøgerne selv får lov til at bestemme, klumper de sig sammen i de områder, hvor deres landsmænd og slægtninge bor.Vi ser, at der bor op til 10 mennesker i en lejlighed, og det går først og fremmest ud over børnene, der ikke får ro til hvile og lektielæsning,« siger han.

Også i danske ghettoer er man bekymrede, selvom den danske lovgivning giver mulighed for at fordele asylsøgere ud over landet.

Ifølge Torben Overgaard, direktør i Brabrand Boligforening er det allerede i dag umuligt at vide, hvor mange der faktisk bor i lejlighederne.

»Vi har haft eksemplet med en etværelseslejlighed, men hvor vi pludselig via folkeregistret får at vide, at der er tilmeldt 12-14 personer på adressen. Vi aner det ikke og kan ikke forhindre det,« siger Torben Overgaard.

Mohammed Aslan, beboerformand i Mjølnerparken på Nørrebro i København, er ikke i tvivl om, at asylsøgerne vil søge mod ghettoerne – lov eller ej.

»Og deres familier og venner vil ikke tøve med at åbne døren for dem. De ved, at de har det dårligt. Allerede i dag bor der fem-seks børn i nogle lejligheder, og det vil ikke være godt for dem, hvis der skal bo flere i lejlighederne,« siger beboerformanden.

Kendte

Cruise frygter Corona

Flygter fra Italien