Advarsel fra dyrlæge: Dødelig hundesygdom i dramatisk stigning
Hold øje med din vovse - især i øjeblikket hvor en farlig parasit er på spil. Foto: SCANPIX arkiv
En dyreklinik har oplevet en dramatisk udvikling.

Pas på! Hold ekstra øje med Fido! En dyreklinik i Københavns-området advarer på Facebook om, at den i de sidste to måneder har set en meget voldsom stigning i antallet af hunde, som er ramt af den dødsensfarlige parasit hjerteorm.

"Antallet af tilfælde er nærmest eksploderet de sidste 2 måneder. I de fleste tilfælde er symptomerne svage, ofte uspecifikke, men vi har desværre også set en del tilfælde, hvor symptomerne har været mere alvorlige og nogle stykker er desværre endt med dødelig udgang," lyder den dramatiske udmelding fra Dyreklinikken Skovlunde-Herlev.

Klinikken advarer hundeejerne i nærområdet mod sygdommen. Hold øje med din hund, lyder rådet. Virken den træt, har den mistet appettiten, har den ikke lyst til at gå tur eller er der på andre måder en ændret adfærd, bør hunden undersøges for hjerte- og lungeorm.

Til Dagens.dk oplyser dyrlæge Frederik Meyland-Smith fra dyreklinikken, at man i de sidste to måneder har haft knap 30 hunde til behandling for de agressive hjerteorme, som første gang kom til Danmark for ca. 20 år siden. Tre af hundene er døde. 

"Infektionen med hjerteorm kan behandles. Mange hunde vil gå rundt med infektionen i lang tid, uden at have symptomer. Da det er en sygdom, der kan have fatale følger, vil vi opfordre til, at alle hunde i vores område får deres afføring undersøgt," lyder det fra Dyreklinikken Skovlunde-Herlev på Facebook.

Advarsel om flere tilfælde af hjerteorm hos hund.Vi har på Dyreklinikken Skovlunde-Herlev set en voldsom stigning i...

Posted by Dyreklinikken Skovlunde - Herlev on Tuesday, February 2, 2016