AC Horsens vinder sikkert over Silkeborg
Efter et sløjt åbningsopgør mod FC Nordsjælland er AC Horsens nu på pointtavlen med sejr over Silkeborg.

AC Horsens spillede en god første halvleg og var klogere end hjemmeholdet Silkeborg, da de gule vandt med 2-0 i anden runde af Superligaen.

Silkeborg var helt ved siden af sig selv i første halvleg, og det var alt, hvad AC Horsens skulle bruge for at sikre sig sejren. Troels Kløve åbnede kampen med 1-0 efter små 20 minutter, mens stærke Henrik Toft udbyggede den føring ti minutter senere.

Dermed får Silkeborgs nye træner Keld Bordinggaard en kedelig debut på hjemmebane, mens AC Horsens kom på pointtavlen efter nederlag i første runde.

I første halvleg så Silkeborgs spillere noget matte ud, og selv om de kom udmærket fra start, overtog AC Horsens-angrebet scenen.

Godt nok brændte Fagerberg en friløber og var kun lige-ved-og-næsten på et langskud, men både Ken Fagerberg og Henrik Toft gjorde med deres råstyrke, som de ville over for Silkeborgs midtforsvar bestående af Thorbjørn Holst og Jesper Mikkelsen.

Ved Troels Kløves åbningsscoring for AC Horsens stod Fagerberg for assisten. Henrik Toft brugte sin råstyrke over for Silkeborg-forsvaret og dirigerede bolden ned til Fagerberg, der lagde en hård bold ind til forreste stolpe til Kløve.

Det skete efter 20 minutter, og allerede ti minutter senere dækkede Silkeborg ukoncentreret op ved et hjørnespark, og Henrik Toft headede bolden let i mål.

Fra starten af anden halvleg viste hjemmeholdet et helt andet engagement og kom til flere store chancer foran de gules mål.

Men de røde silkeborgensere formåede ikke at få bolden over stregen i den gode periode, og derefter faldt de lidt i tempo igen. Godt nok blev hjemmeholdet ved med at sidde på bolden, men helt farligt blev det aldrig.

/ritzau/