AB etablerer sports-college
Akademisk Boldklub, Bagsværd Roklub og Gladsaxe Håndbold samarbejder om et nyt sports-college, der åbner 2007. Målet er at forene eliteidræt med boglig uddannelse.

Akademisk Boldklub (AB) vil forene eliteidræt med boglig uddannelse. Sammen med Bagsværd Roklub, Gladsaxe Håndbold og Bagsværd Kostskole åbner akademikerne i 2007 Sjællands første sports-college, Sports College Gladsaxe.

»Vi vil vise vores dygtige unge idrætsudøvere, at vi også her i regionen kan udfordre dem optimalt fysisk og bogligt,« siger Erik Hovgaard, der repræsenterer AB i sports-colleget.

Ideen er, at talentfulde og ambitiøse idrætsudøvere kan udfordre sig optimalt, samtidig med at de får en boglig ballast til tiden efter sporten.

»Vi har sammen skabt en model, som, vi tror, kan give den unge eliteidrætsudøver det bedste fra begge verdener. En model hvor eliteidrætten kan øve positiv indflydelse på den unge udøvers boglige uddannelse og omvendt. Den unge idrætsudøver kommer i superform både kropsligt og bogligt ved at blive elev på Sports College Gladsaxe,« siger Bjarne Lynge, der repræsenterer Gladsaxe Håndbold.

Folkene bag Sports College Gladsaxe ønsker med initiativet at tiltrække og fastholde unge eliteidrætsudøvere i regionen.