Århus ramt af juleindbrud

Mens mange skal bruge de næste dage på at komme til hægterne efter indtagelse af alt for store mængder gås, and og flæskesteg, skal en del århusianere i stedet bruge tiden på at udfylde forsikringspapirer. Mellem 24. og 26. december har Århus Politi nemlig modtaget 124 anmeldelser af indbrud, oplyser vicekriminalinspektør Allan Aarslev fra Århus Politi.

Travl jul

»Det er et langt højere antal end på en almindelig aften, men det er faktisk ikke så unormalt i forhold til, at det er jul, hvor vi ofte har ret meget at lave,« siger Allan Aarslev. Byens kollegier har haft mange ubudne gæster, og specielt kollegiet Skejbyparken i det nordlige Århus blev hårdt ramt med ikke færre end 30 indbrud juleaften.

Den brbare p ferie

Når de studerende i juleferien tager på hjem til mor og far, står kollegierne oftest tomme, og politiet havde derfor på forhånd advaret byens mange studerende mod indbrud og opfordret dem til at tage den bærbare computer med hjem på ferie.»Vi håber selvfølgelig ikke, at vi ved at advare de studerende har været med til at reklamere for indbrud på kollegier, men hvis de studerende har fulgt vores råd, er det minimalt, hvad indbruddene har givet af udbytte,« siger Allan Aarslev.