Årgang 0: Rachels mor var en dulle som ung
Rachels mor elskede røde negle og høje hæle, da hun var ung.  FOTO: Scanpix
Den uddannede præst Theresia fortæller, at hun i sine unge år altid var dullet op med rød neglelak og høje hæle, og hun stoppede kun sminke-festen af én særlig grund.

Rachel fra Årgang 0 er ikke en sminkedukke, selvom hun sørger for at se ordentlig ud. Det kan vi se hver uge, når den 16. sæson af den populære serie bliver vist på TV 2 klokken 20 om tirsdagen.

Men helt anderledes så det ud, den gang Rachels mor var teenager og begyndte at blive voksen, fortæller hun til BT

- Jeg var kun 12 år, da jeg begyndte at gå med neglelak og masser af makeup. Og så var jeg dynget til med parfume af de tunge klassikere fra Yves Saint Laurent som ‘Paris’ og ‘Opium’, som jeg købte på charterferier, siger den i dag 50-årige mor.

En præst med røde negle

Familien fra Aabenraa har i dag deres eget apotek, men tidligere arbejde Theresia som præst, og det var da også det job, som satte en stopper for de røde negle:

- I min Blå Bog fra Niels Steensens Gymnasium på Østerbro stod der om mig, at jeg fra 7. klasse til 3. G altid gik med makeup. Jeg var dullet op med stort hår og høje hæle. Det var faktisk først, da jeg blev præst, at jeg holdt op med at gå med røde negle hver dag. Jeg syntes ikke, at det var passende til begravelser.

Som vi kan se i programmet, har Theresias sminkelyst har altså endnu ikke smittet af på datteren Rachel, der optræder mere afdæmpet i sin stil.