Administration 

Årets Stafet For Livet tændte håb i hele Danmark

PRM / Årets Stafet For Livet tændte håb i hele Danmark

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra Kræftens Bekæmpelse

Fra Frederikshavn i Nordjylland og til Rønne på Bornholm blev der gået og løbet, delt minder og tændt håb, da årets Stafet For Livet rullede ind over landet og engagerede tusindvis af mennesker.

Det samlede antal stafetter nåede i år op på 74. Det er det højeste nogensinde. De sidste stafetter fandt sted i weekenden 15.-16. september i Ribe og Gladsaxe, den første blev holdt midt i maj i Odense. I alt var over 75.000 danskere med i stafetterne som frivillige, holddeltagere eller Fightere.

- Stafet For Livet skaber på en helt særlig måde nærvær, energi, sammenhold og lokal opbakning til kræftsagen, fastslår formand i Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen.

Hun roser de seje frivillige og de mange tusinde deltagere og er taknemmelig over, at lokalmiljøerne involverer sig så aktivt.

- Det er virkelig flot med den stærke lokale opbakning. Det er en af Stafet For Livets store styrker, at stafetten er forankret i det nære. Samtidig bliver man stolt og taknemmelig over den kæmpe store indsats, de frivillige yder, siger Helen Bernt Andersen.

'Opbakningen var enorm'

En stafet er et døgn, hvor mennesker berørt af kræft går eller løber for at sætte fokus på kræft. Stafet For Livet kommer fra USA, men har spredt sig til hele verden og er verdens største bevægelse mod kræft.

I år kom der herhjemme ni nye byer til stafet-familien. Blandt andet Lemvig, hvor 36-årige Majbritt Borg Nielsen var med som såkaldt Fighter. Hun blev for nogle år siden ramt af akut leukæmi (AML) og var igennem et barskt behandlingsforløb. For hende var det altafgørende, at stafetten blev holdt i hendes lokalområde.

- Der var masser af kendte ansigter, og det var vigtigt for mig. Opbakningen var enorm - også fra det lokale erhvervsliv, der trådte til som sponsorerer. Det var en stor og smuk oplevelse, siger Majbritt Borg Nielsen, hvis familie og venner stillede med et helt hold til stafetten for vise deres opbakning til Majbritt, andre kræftsyge og kræftsagen som sådan.

Næsten 4.000 Fightere

Særligt synlige er Fighterne, som i deres gule T-shirts lyser op under stafetterne. Fightere er tidligere og nuværende kræftpatienter, der om nogen ved, hvad det vil sige at kæmpe. De går forrest, når stafetterne åbner med en 'fighter-runde'. I år deltog i alt 3.842 Fightere.

- Jeg har dyb respekt over for Fighterne. De giver andre kræftramte håb, og de sætter ansigt på de mange danskere, som har eller har haft sygdommen, understreger Helen Bernt Andersen.

Der bliver samlet penge ind under stafetterne til Kræftens Bekæmpelses vigtige arbejde med at forske, forebygge og støtte patienter og pårørende. Det fulde indsamlingsbeløb i år kendes endnu ikke, men sidste år indsamlede Stafet For Livet 27,4 millioner kroner.

-------------------------------------------------------------

FAKTA OM STAFET FOR LIVET

  • Stafet For Livet er en 24 timers holdaktivitet, der sætter fokus på kræftsagen
  • Det er en anledning til at mindes dem, vi har mistet til kræft, og give håb til dem, der kæmper
  • Det sker gennem oplysning, aktiviteter, underholdning og en holdstafet
  • Stafet For Livet varer 18-24 timer. Det symboliserer, at kræft aldrig sover, og at kræftpatienter kæmper med kræften hele døgnet. Derfor er der også gang i holdstafetten natten. Holdene skal have minimum én deltager på banen i hele det døgn, stafetten varer

Kontakt:

Vil du vide mere om Stafet For Livet? Vil du have kontakt til en lokal frivillig eller en Fighter? Eller vil du interviewe vores formand? Kontakt presserådgiver i Kræftens Bekæmpelse Lise Bondesen, tlf. 31326353, lisbo@cancer.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: