Årets kvindelige spiller 2006
FIFA kårer mandag aften årets mandlige og kvindelige fodboldspiller 2006. De nominerede er blevet skåret ned fra 20 til tre.

FIFA kårer mandag aften årets mandlige og kvindelige fodboldspiller 2006. De oprindelige 20 nominerede er nu skåret ned til tre. Valget står mellem:

Kristine Lilly, USA, 35 år
Jern-Lilly er en legende inden for kvindefodbold. Hun har spillet på højeste niveau i næsten 20 år, og siden hun debuterede som 16-årig, har hun optrådt hele 319 gange for det amerikanske landshold. Det er en suveræn verdensrekord. Men sikkert er det, at den 35-årige midtbanespiller, som siden 2005 har spillet for svenske KIF Örebrom, ikke stopper den lange karriere før mindst endnu en slutrunde er tilføjet cv? et: VM i Kina til september.

Karrierens højdepunkt er foreløbig VM-guldet, som USA vandt på hjemmebane i 1999.
»Den turnering udvidede spillet. Vi fik folk, som ingen idé havde om sporten, til at se og interessere sig for kvindefodbold,« siger hun til FIFA.com.

 
Marta, Brasilien, 20 år
Mens Kristine Lilly er legenden, er brasilianske Marta talentet, som dog allerede har brændt sit navn fast.

Marta brød igennem internationalt i rollen som holdets 10?er, da Brasilien nåede kvartfinalen ved VM i 2003. Efterfølgede skrev den 1.60 meter høje midtbanespiller kontrakt med svenske Umeå IK, hvor hun i sidste sæson scorede 21 mål i 22 kampe. 20-årige Martas karriere begyndte i hjembyen Dois Riachos i det nordlige Brasilien. Her spillede hun spillede på gaden ? når drengene ellers gad have hende med.

Som 14-årig tog hun til Rio de Janeiro og skrev kontrakt sin første kontrakt med Vasco da Gama. Hun har to gange været nomineret til årets spiller i verden, men foreløbig uden held.

 
Renate Lingor, Tyskland, 31 år
Som god vin er Renate Lingor blevet bedre, som tiden er gået. Hun debuterede for Tyskland i 1995, men det var første for seks år siden ved OL i Sydney, at den nu 31-årige midtbanespiller for alvor slog igennem. Indtil da havde hun kun befundet sig i pereferien af det tyske landshold, fordi hendes præstationer ikke var særlig stabile.

Det blev de først, da den daværende tyske landstræner, Tina Theune-Meyer, gjorde Lingor det klart, at vejen til at nå det fulde potentiale gik via hårdt arbejde. Nu er hun landsholdets playmaker, og samme plads spiller hun for klubholdet Frankfurt, hvor det er blevet til fem mesterskaber og to UEFA-Cup-titler.