Årets erhvervspris i Odense
Ved uddelingen af årets erhvervspris fortalte Caroline Søeborg Ahlefeldt om sin imponerende karriere som igangsætter i blandt andet it-verdenen.

Af Sander Schmidt Astrup - saas@avisen.dk

De unge initiativtagere havde bestemt ikke skruet ned for ambitionerne, da de med den århusianske virksomhed MouseHouse etablerede Danmarks første internetbureau tilbage i 1992.
»Vi ville demokratisere hele den teknologiske udvikling. Og det kan man da kalde at tænke store tanker, når man bor i en baggård i Danmark,« konstaterede 37-årige Caroline Søeborg Ahlefeldt, da MouseHouses grundlægger i går var inviteret med som festtaler til uddelingen af årets erhvervspris i Odense.

Året efter MouseHouse var en realitet, var Caroline Søeborg Ahlefeldt også med til at starte Space Invaders, som var landets første digitale designuddannelse.
»Gennem syv år blev der uddannet 140 elever. Vi blev SU-godkendt og fik Lego som sponsor. Så der var nok at være stolt af,« bemærkede den innovative forretningskvinde under gårsdagens tale.

Med etableringen af MouseHouse tog hun de første skridt på en imponerende karriere inden for it-verdenen. En karriere, der syv år senere bragte hende i parløb med en af Nordens mest markante forretningsfolk. Nemlig den tidligere SAS-topchef Jan Carlzon. I 1999 blev

MouseHouse solgt til Carlzons IT-firma, Cell Network.

Hos Cell Network blev hun tildelt en af de absolutte topstillinger i en koncern med 2000 medarbejdere i 14 forskellige lande. Hun nåede at være i Cell Network i tre år, inden hun i 2002 ganske frivilligt sagde farvel til jobbet som koncernchef.
I dag er hun direktør i firmaet CSO Holding. Desuden har hun en række forskellige bestyrelsesposter. Senest har hun fået plads i bestyrelsen for Odense Teater. I august i år blev hun gift med greve Michael Ahlefeldt og bor på Egeskov Slot ved Kværndrup på Midtfyn.

I øjeblikket er Caroline Søeborg Ahlefeldt også i gang med at lave en række tv-interviews, der på et senere tidspunkt skal sendes på DR. På nuværende tidspunkt har hun blandt andet interviewet Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp samt Weekendavisens chefredaktør

Anne Knudsen. Hovedtemaet er, hvordan topledere formår at kombinere et travlt erhvervsliv med et privatliv, hvor der er levnet tid og plads til familien og afslapning.