Årest Cannes-jury er udpeget med brødrene Coen i top
Ingen danske film er med i dette års kapløb om Palme D'Or, som uddeles 24, maj.
De amerikanske brødrene Ethan Coen og Joel Coen står i spidsen for årets Cannes-jury, der også tæller navne som Sienna Miller, Sophie Marceau, Jake Gyllenhaal og Guillermo del Toro.
De amerikanske brødrene Ethan Coen og Joel Coen står i spidsen for årets Cannes-jury, der også tæller navne som Sienna Miller, Sophie Marceau, Jake Gyllenhaal og Guillermo del Toro. Foto: Joel Ryan/INVISION

Filmfestivalen i Cannes får i sin jury skuespillerne Sienna Miller, Jake Gyllenhaal og Sophie Marceau samt kultinstruktøren Guillermo del Toro.

Andre medlemmer til den store maj-begivenhed i filmverden er den canadiske instruktør Xavier Dolan, den spanske skuespiller Rossy de Palma og komponisten Rokia Traore fra Mali.

I førersædet for juryen sidder de to Cohen-brødre, Joel og Ethan.

Det meddelte arrangørerne af filmfestivalen tirsdag,

Det er juryen, der skal udpege vinderne i flere kategorier inden for skuespil og filmskabelse. Det gælder også topprisen, Palme D'Or. Priserne overrækkes den 24. maj.

Der er ingen danske film med i dette års kapløb om De Gyldne Palmer. Til gengæld er den danske filminstruktør Sofie Nørgaard Kampmark, udtaget for sin tegnefilm "Tsunami", der bliver vist i konkurrencen "Cinefondation" for filmskole- og debutfilm.

Blandt de film, som festivalen stifter bekendtskab med er den amerikanske film "The Sea of Trees" med Matthew McConaughey og Naomi Watts i hovedrollerne.

En anden deltager er "Sicario" med Emily Blunt, Josh Brolin og Benicio del Toro på plakaten i en film om en CIA-operation, der skal bringe et mexicansk narkokartel til fald.

Cate Blanchett gør sig gældende i "Carol", en lesbisk kærlighedshistorie i New York, mens Rachel Weisz dukker op i to film: En italienske film "Youth" med Michael Caine og Jane Fonda og i den græske "The Lobster" med Colin Farrell.

Fra Taiwan deltager "The Assassin", "Unimachi Diary" fra Japan, "Mountains May Depart" fra Kina og en australsk version af "Macbeth" med Michael Fassbender og Marion Cotillard.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.