Åh nej! Godt år for dræbersnegle
Den bedste måde at komme sneglene til livs er ved at indsamle dem en for en, viser et norsk studie. Foto: Naturstyrelsen
De så forhadte dræbersnegle har et rigtigt godt år i år, siger Naturstyrelsen og biolog.

Det er - desværre for haveejere - endnu et rigtig godt år for de frygtede dræbersnegle. Den megen regn i 2012 har gjort levevilkårene gunstige for de slimede bæster. Det fortæller biolog Stine Slotsbo til DR Østjylland.

Hun har netop afleveret sin ph.d. om dræbersnegle til Aarhus Universitet.

- Vi har flere snegle i år, end vi har haft de sidste to år. Vi tæller ikke bestanden op fra år til år, så det kan være svært at sige, hvordan det udvikler sig. Men når jeg snakker med folk, så er der mange, der har problemer med snegle igen i år, siger hun.

Og selv om der de seneste år har været mange gode forslag til, hvordan man skal komme dræbersneglene til livs, så ser det ud til, at det mest effektive er, at samle dem ind - én for én.

- Studier i Norge viser, at indsamling har den største effekt. Og hvis man ved, hvor de trænger ind, så kan man sætte et sneglehegn op mod den side. Men komme helt af med dem - det er nok desværre utopi, siger Stine Slotsbo.

Også Naturstyrelsen betegner 2012 som 'et rigtig godt snegleår'.