Aaen håber Pias efterfølger er knap så god
Pia Kjærsgaard evnede at få de mest fjendtlige ord til at lyde fornuftige, siger Enhedslistens Frank Aaen.

Når Kristian Thulesen Dahl tager over som formand for Dansk Folkeparti må han godt være en knap så dygtig kommunikator som den afgående leder, Pia Kjærsgaard. Det mener i hvert fald Enhedslisten politiske ordfører Frank Aaen.

- Pia Kjærsgaard evnede at få de mest fjendtlige ord til at lyde fornuftige. Det håber jeg ikke, at efterfølgeren er lige så god til, lyder det fra Frank Aaen efter meldingen om, at Pia Kjærsgaard forlader formandsposten til september.

Enhedslisten og Dansk Folkeparti er ofte rygende uenige. Især når det drejer sig om flygtninge og indvandrere. Og på det område har Pia Kjærsgaard haft en særlig skarp rolle, siger Aaen.

- Pia Kjærsgaard har stået meget markant for de fremmedfjendtlige holdninger, som Dansk Folkeparti har som sit grundlag. Derfor gør det en forskel, at hun holder op som formand, mener han.

Frank Aaen regner dog med, at partiet vil føre den stramme linje over for flygtninge og indvandrere videre under den nye formand. Han håber dog på, at partiet med en mindre markant politiker i spidsen også vil få mindre indflydelse:

- Jeg håber, at Dansk Folkeparti ikke får samme mulighed for at præge den offentlige debat. Man kan jo ikke komme uden om, at hun har nogle særlige evner til at kommunikere, lyder det fra Enhedslistens Frank Aaen.

Pia Kjærsgaard var med til at stifte Dansk Folkeparti. Hun har været partiets formand i 17 år.

Pia Kjærsgaard, der har siddet i Folketinget i 28 år, fortsætter som partiets værdiordfører.

- Tiden er inde til, at jeg lader faklen gå videre, så en ny generation kan tage over og løfte Dansk Folkeparti videre fremad og opad, skriver Pia Kjærsgaard på partiets hjemmeside.

/ritzau/