Åbenhjertig kronprinsesse: Jeg føler mig splittet
Kronprinsesse Victoria har været sammen med prins Daniel siden 2001. I dag har parret to børn, prinsesse Estelle og prins Oscar. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Kronprinsesse Victoria jonglerer stadig med at finde balancen mellem at være mor og forpligtelserne som Sveriges tronarving.

Denne sommer fylder kronprinsesse Victoria af Sverige 40 år.

I anledning af den kommende dronnings forestående fødselsdag den 14. juli har hun medvirket i et portrætprogram på den svenske kanal TV4.

Her fortæller hun ifølge Svensk Damtidning om livet bag murerne på Haga Slot i Stockholm, hvor hun bor sammen med prins Daniel og parrets to børn, prinsesse Estelle på fem år og etårige prins Oscar.

I portrættet sætter hun blandt andet ord på udfordringen ved at balancere familielivet med rollen som tronarving.

- Det er virkeligt svært. Især når jeg føler så stærkt for min rolle og de forpligtelser, jeg har. Jeg føler mig tit meget splittet og vil meget på alle planer, siger kronprinsessen og understreger:

- Men jeg vil i allerhøjeste grad være en god mor og et godt forbillede.

Kronprinsessen har dannet par med prins Daniel siden 2001. Parret mødte hinanden, da han blev hendes personlige træner, og efter otte års forhold blev kronprinsessen og prinsen gift i sommeren 2009.

- Jeg er heldig at have en meget forstående mand. Vi forsøger at gøre det her sammen, siger hun i interviewet.

Netop sammenhold betyder alt for kronprinsessen, der finder energi til de mange royale forpligtelser ved at bruge tid med familien, fortæller hun.

- At være udenfor er vigtigt, for at jeg har det godt. Jeg har brug for at komme ud og få noget luft. Det er noget, som lader mine batterier op, lyder det fra den forestående fødselar.

/ritzau/FOKUS