AAB: Usaglig undersøgelse om højhuse
Den undersøgelse, der slår fast, at to højhuse i Rødovre alligevel ikke er farlige at bo i, er ufuldstændig og usaglig, mener byggeteknisk chef i boligselskabet.

Det er useriøst, når Statens Byggeforskningsinstitut (SBI) slår fast, at de to højhuse på Agerkær og Ruskær i Rødovre alligevel ikke er i fare for at styrte sammen i stormvejr.

Det mener byggeteknisk chef hos Arbejdernes Andelsboligforening (AAB) Christian Høgsbro. Han giver ikke meget for den nye undersøgelse fra SBI, der taler imod AAB’s egne undersøgelser.

»Den er ufuldstændig og usaglig. Vi har gennem flere år haft statikere og vindeksperter til at undersøge, hvad de her huse kan holde til. Og så kigger SBI på rapporterne et par dage og konkluderer, at vi er unødigt forsigtige. Jeg synes, at tvivlen skal komme beboerne til gode,« siger Christian Høgsbro.

Han mener, at eksperterne fra SBI burde lave en tilbundsgående undersøgelse, før de udtaler sig om sagen.

AAB mener stadig, at de to højhuse i Rødovre skal rives ned. Det vil koste omkring 100 millioner kroner, en istandsættelse vil løbe op i 300-350 millioner kroner. Men ifølge Christian Høgsbro er det ikke økonomiske overvejelser, der ligger bag boligforeningens ønske om at rive husene ned.

»Det her handler overhovedet ikke om penge. Formålet med AAB er at skabe boliger til folk med lave indkomster, ikke at rive boliger ned. Men hvis vi renoverer husene, bliver lejlighederne så dyre, at ingen mennesker vil bo i dem. Hvem vil bo i en et-værelses i Rødovre, hvis den koster 7-8.000 kroner om måneden,« siger han.

Den 31. januar mødes beboerne i de to højhuse for at stemme om, hvad de synes, at der skal ske med husene i fremtiden.

»Vi vil gerne renovere, men det er ikke samfundsøkonomisk forsvarligt, derfor er der for os ikke andre scenarier end nedrivning. Men hvis beboerne har en anden holdning, må vi jo tage den derfra og indlede drøftelser om husenes fremtid med Rødovre Kommune,« siger Christian Høgsbro.