AaB-talenter slog til i sejr over Brøndby
Angrebstalenterne Lukas Andersen og Nicklas Helenius vendte kampen for AaB, da nordjyderne slog Brøndby 2-1.

AaB leverede et fremragende comeback, da nordjyderne søndag i Aalborg vandt med 2-1 over Brøndby i Superligaen.

Brøndby fik ellers en forrygende start på anden halvleg, da indskiftede Mathias Gehrt bragte gæsterne foran 1-0. Scoringen satte dog i stedet gang i AaB, som på to hurtige mål af holdets store angrebstalenter hentede sejren

Der var ellers ikke meget, som i første halvleg indikerede, det skulle være AaB, der løb med de tre point. Og Brøndby som efter to runder i Superligaen ville stå tomhændet uden point.

Brøndby forsøgte fra start at lægge et højt pres på hjemmeholdets opspil. Og det så ud til at stresse aalborgenserne, som sendte flere fejlafleveringer af sted til stor frustrationen for AaB-træner Kent Nielsen på sidelinjen.

Generelt var det Brøndby, som havde bolden mest og var spilstyrende i første halvleg, uden det dog blev helt farligt foran Nicolai Larsen i AaB's mål. Største chance før pausen fik Clarence Goodson på hovedstød, men AaB-keeperen fik viftet bolden over mål.

I den anden ende forsøgte AaB med direkte angrebsspil, hvor holdets unge offensive løver Lukas Andersen, Kasper Kudsk og Nicklas Helenius skulle udfordre Brøndby-forsvaret. Og de begyndte først at folde sig ud efter pausen.

Først slog 17-årige Lukas Andersen til og bragte lighed i regnskabet med scoringen til 1-1. Den udligning rystede Brøndby og gjorde spillerne usikre. 11 minutter senere kunne angrebskollegaen Nicklas Helenius så bringe AaB foran 2-1.

Brøndby kom sig aldrig rigtig over AaB-føringen. Og må i holdets første kamp efter Per Bjerregårds exit se, at stimen med nederlag, som sluttede sidste sæson, åbenbart fortsætter.

/ritzau/