AAB kalder undersøgelse af højhusene usaglig
En undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut har slået fast, at to højhuse i Rødovre alligevel ikke er farlige at bo i. Men den er ufuldstændig og usaglig, mener Arbejdernes Andels Boligforening, der ejer bygningerne.

Af Julie Jo Boding, Kirstine Henriksen og Rikke Berg

ribe@dny.dk

@BRØD:Det er useriøst, når Statens Byggeforskningsinstitut (SBI) slår fast, at de to højhuse på Agerkær og Ruskær i Rødovre alligevel ikke er i fare for at styrte sammen i stormvejr. Det mener byggeteknisk chef hos Arbejdernes Andelsboligforening (AAB) Christian Høgsbro. Han giver ikke meget for den nye undersøgelse fra SBI, der taler imod AAB’s egne undersøgelser.

»Den er ufuldstændig og usaglig. Vi har gennem flere år haft statistikere og vindeksperter til at undersøge, hvad de her huse kan holde til. Og så kigger SBI på rapporterne et par dage og konkluderer, at vi er unødigt forsigtige. Jeg synes, at tvivlen skal komme beboerne til gode,« siger Christian Høgsbro.

Borgmesteren tøver

Rødovre-borgmester Erik Nielsen tøver da også med at erklære højhusene stormsikre. Han vil derfor have endnu en undersøgelse af højhusenes sikkerhed.

»SBI er nogle af de fremmeste i Danmark, men som opmand på beboernes vegne er jeg nødt til at få en helt klar melding. Den første undersøgelse var også udført af anerkendte eksperter, og derfor vil det være godt at få sammenholdt de to undersøgelser af en tredje part,« siger Erik Nielsen.

Han påpeger, at kommunen vil droppe fremtidige evakueringer af beboerne i kraftigt stormvejr, hvis det viser sig, at SBI har ret, og de to bygninger er sikre.

Det var fredag aften ikke muligt at få SBI’s kommentar til AAB’s kritik.