A-kasse melder fyret direktør for middage
Akademikernes A-kasse har for anden gang meldt den fyrede direktør Michael Valentin til politiet. Foto: Peter Clausen / Ritzau Scanpix
Michael Valentin er nu meldt til politiet to gange af sin tidligere arbejdsgiver, Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse har endnu en gang politianmeldt den fyrede direktør Michael Valentin.

Den nye politianmeldelse blev indgivet 4. december og handler om private middage betalt af a-kassen, oplyser Michael Valentins advokat.

- A-kassen mener ikke, at Michael Valentin har betalt for mad og servering, og der er tale om en lang liste af arrangementer, men jeg kan ikke svare på de konkrete punkter, siger advokat Peter Breum.

Tidligere har a-kassen meldt Michael Valentin til politiet i slutningen af november for at have modtaget returkommission i form af vinrejser.

Store mængder vin købt af a-kassen gav adgang og rabat til vinrejser på fire kontinenter, som Michael Valentin nød godt af. Ifølge Michael Valentin selv drejer det sig om et beløb op mod 40.000 kroner.

Den nye politianmeldelse til Københavns Politi handler ifølge Ekstra Bladets oplysninger blandt andet om middage i den fyrede direktørs villa på Frederiksberg, men også en privat fødselsdagsfest i a-kassens lokaler er på listen.

Michael Valentins tidligere arbejdsgiver mener, at a-kassens penge blandt andet er brugt på middage med vinsmagning for Michael Valentins netværk.

Til disse middage med vin-vennerne har a-kassens kok angivelig stået for maden, mens en såkaldt mødetjener fra direktørens arbejdsplads serverede.

Ikke private middage

Spørgsmålet er, hvem der betalte for mad, vin og servering, og med politianmeldelsen mener Akademikernes A-kasse, at regningen er endt det forkerte sted. Det sker, selvom a-kassens bestyrelsesformand ofte sad med til bords ved middagene med vinsmagning, hvor a-kassens ansatte hjalp til.

Den fyrede chef Michael Valentin erkender, at a-kassen har betalt for mad og servering ved en række arrangementer med vinsmagning. Men det havde ikke skær at private middage, forklarer han.

- Jeg har åbnet mit hjem for netværksmiddage, siger den fyrede direktør.

Politianmeldelsen gælder også en række middage i mindre rammer i direktørens private gemakker ifølge Ekstra Bladets oplysninger.

Det gælder for eksempel arrangementer med titlen ’Bøf og bold’ samt en række andre helt private sammenkomster.

- A-kassen mener, at Michael Valentin har fået private arrangementer betalt af a-kassen, men Michael har sendt mig en række kvitteringer for de ydelser, som skulle være betalt af a-kassen, fortæller Valentins advokat, Peter Breum.

Indledt en undersøgelse

Michael Valentin afviser dog fuldstændig, at a-kassen har betalt for mad, servering eller vin ved andre arrangementer.

- Der er aldrig drukket et glas vin eller spist en cocktailpølse i privat anledning betalt af andre end os selv, fortæller Michael Valentin.

Statens tilsynsmyndig med a-kasserne har indledt en undersøgelse af forholdene i Akademikernes A-kasse, som med 230.000 medlemmer er landets største.

Akademikernes A-kasse har ingen kommentarer til politianmeldelsen, oplyser pressekonsulent Morten Huse Eikrem-Jeppesen.

Ekstra Bladet