Mikkel Friis-Holm, der står bag Friis-Holm Chokolade, har for 10. år i træk vundet guld ved VM i Chokolade, International Chocolate Awards World Final 2023. Den prisvindende chokolade er eftertragtet, men nu får flere muligheden for at smage verdens bedste chokolade.
Den danske isproducent Hansens Is har gennem flere år samarbejdet med Mikkel Friis-Holm, og ismejeriet har nu udskiftet al mørk chokolade i produktionen med Friis-Holm Chokolade.
Men inden da skulle Friis-Holm Chokolade en del igennem. Bl.a. en konkurs og 10 mio. kroner gæld.
Men så trådte aftageren af en del af chokoladen fra firmaet , Hansens Is, til og købte Friis-Holm Chokolade. Det betød, at selskabet kunne fortsætte driften.
- Det var Hansens-brødrene, jeg allerhelst ville arbejde med, fordi de er produktionsmennesker ligesom mig. Og ligesom mig går de op i den subjektivt høje kvalitet, som alt for ofte bliver ofret. Derfor er jeg trods omstændighederne lykkelig for løsningen, sagde Mikkel Friis-Holm i en pressemeddelelse.
Ifølge stifteren var det afdrag på coronalån, høje renteforpligtelser og faldende salg, som i første omgang tvang Friis-Hom Chokolade til at dreje nøglen om.
Fra jord til bord - bønne til chokolade
Både Hansens Is og Friis-Holm Chokolade arbejder nøje med råvarerne fra marken til det endelige produkt. Ved at følge råvarerne, som kakaobønner, vanilje og økologisk mælk, hele rejsen gennem værdikæden, sikrer de to virksomheder større gennemsigtighed, højere kvalitet og bedre smag.
- Vi tror på at gøre sig umage, selvom det er besværligt. Det er en håndværkstradition, hvor vi selv har fingrene helt nede i jorden, og vi er rigtig glade og stolte af at samarbejde med Mikkel Friis-Holm, der ligesom os, sætter en dyd i at producere med respekt for natur, miljø og smag, siger Anders Eibye Hansen.
Hansens og Friis-Holms mangeårige samarbejde blev for alvor fuldbyrdet, efter ismejeriet trådte ind i ejerkredsen på chokoladevirksomheden i februar 2023. De to parter fungerer fortsat som selvstændige virksomheder, men arbejder tæt sammen i udviklingen og innovationen af nye smage og produkter.
OM HANSENS IS
Hansens blev etableret i 1922 af Hans Hansen i Hillerød. Dengang under navnet Hillerød ismejeri. I dag er det Hans Hansens oldebørn Anders og Rasmus Hansen, der driver ismejeriet. Hansens producerer omkring 1 million liter is om året.