90-årige Vagn lænket til lejlighed i fire måneder: Nu vil kommune ændre regler
Modelfoto: Iris/Ritzau Scanpix/arkiv
Aabenraa Kommune kommer 90-årig kørestolsbruger i møde med en ændring af serviceniveauet.

90-årige Vagn Aage Jeppesen har fået Aabenraa Kommune til at ændre praksis.

Vagn Aage Jeppesen har, siden han for fire måneder siden blev kørestolsbruger på grund af kronisk nervebetændelse i begge knæ, ikke været uden for sin lejlighed på anden sal på Kallemosen i Aabenraa.

Det skriver JydskeVestkysten.

Som kørestolsbruger er Vagn Jeppesen berettiget til handicapkørsel med Flextrafik, men aftalen med Flextrafik indbefatter kun afhentning i gadeplan - og der er ingen elevator i den 90-åriges ejendom. Det betyder blandt andet, at Vagn Aage Jensen ikke kan komme til lægen. Samtidig er også et par festlige mærkedage i dage. Hustruen Aase fylder snart 90 år, ligesom parret senere på måneden kan fejre krondiamantbryllup, når de har været gift i 65 år. Begge mærkedage skal fejres på Røde Kro, men vil koste 1000 kroner pr. tur. 

Men der er lyst forude, for nu ender Vagn Aage Jeppesens sag på social- og sundhedsudvalgets bord, hvor der er forventning om, at politikerne ændrer serviceniveauet. Det siger afdelingsleder Bjarne Ipsen, visitation og rehabilitering i Aabenraa Kommune, til JydskeVestkysten:

- Det vil, hvis politikerne godkender det, få den betydning, at vi i en midlertidig periode kan bevilge borgere, som bor på et forskudt plan, hvor de er "fanget" i en lejlighed, hjælp. Jeg har snakket med ham (Vagn Aage Jeppesen, red.) nogle gange og har i høj grad forståelse for situationen, men det er bare ikke det serviceniveau, vi har haft hidtil. Han har været i klemme, og det må vi se at få rettet op på, siger Bjarne Ipsen.

Bjarne Ipsen vurderer, at gruppen af borgere i den samme klemme som Vagn Aage Jeppesen ikke er stor.