85-årige Gunhild manglede penge i supermarkedet: Hjælpen sad bag kassen
En ældre kvinde manglede penge til at betale for varen. Men så tog medarbejderen en beslutning. Foto: Nikolai Linares/Scanpix/Arkiv
Kombinationen mellem 85-årige Gunhild Larsen og dankort kiksede, da hun skulle betale i Kvickly. Men ung ekspedient trådte til.

Når retningslinjerne ikke giver plads, så må man selv. Sådan synes reaktionen, at have været hos ung mand i kasselinjen hos Kvickly i Helsinge.

Her gik der for 85-årige Gunhild Larsen kludder i dankort-betalingen, så hendes dankort blev afvist, og butikkens ledelse sagde nej til kredit.

Det skriver BT.

I stedet for at sende den ældre dame hjem uden varer, tog Kvickly-ekspedienten en rask beslutning og betalte for varerne med sit eget dankort.

- Han sagde, at han selv har en bedstemor, og at han så håbede, at andre også ville gøre det samme for hende, hvis hun stod i den situation. Lige nu har jeg stadig svært ved at forstå, at en ung mand, som jeg slet ikke kender, vil gøre det for mig, siger Gunhild Larsen til BT efter episoden.

Hun ville komme tilbage til supermarkedet og betale den unge mand pengene tilbage. Men han ville selv hente pengene hos den ældre kvinde i hendes hjem i Rågeleje, så slap hun nemlig for køreturen.

Gunhild Larsen sagde ja tak og købte en god flaske vin som tak, og da den unge mand afhentede pengene hyggede de i flere timer, fortæller Gunhold Larsen til BT:

- Og der fandt jeg simpelthen ud af, at han kun er 20 år og er studerende. Han er kun i Kvickly, når han lige har tid.