78 milliarder kroner til Libyens oprørere

Det internationale samfund har besluttet at støtte oprørerne ved at frigive indefrosne midler fra Gaddafi.
Der var deltagelse fra hele verden ved dagens møde i Paris. Her er det Qatars, Sheik Hamad bin Khalifa al Thani.
Der var deltagelse fra hele verden ved dagens møde i Paris. Her er det Qatars, Sheik Hamad bin Khalifa al Thani. Foto: AP Photo/Michel Euler / POLFOTO

Oprørerne i Libyen får nu en økonomisk hjælpende hånd fra det internationale samfund. 78 milliarder kroner frigives til oprørerne.

De 60 lande, der i dag mødtes i Paris for at drøfte fremtiden for Libyen og officielt godkende oprørerne, Det Libyske Overgangsråd, TNC, som Libyens nye ledelse, besluttede at give støtte til oprørerne. Det oplyste den franske præsident Nicolas Sarkozy efter mødet.

De omkring 78 millioner kroner (15 milliarder dollars) er Gaddafi-penge, der har været indefrosset i lande verden over. De 78 milliarder kroner er dog kun en brøkdel af, hvad man mener, der ligger af penge rundt om i verdens banker.

Men pengene bliver ikke bare givet uden krav. Det internationale samfund vil nemlig have et demokratisk Libyen i fremtiden. Der venter dermed nu Libyens befolkning og TNC en stor opgave med igen at skabe et samfund, hvor man kan leve sit liv.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.