74-årig ville hæve penge i banken: Ansat slog straks alarm til politiet, da hun hørte hvorfor
Arkivfoto. Foto: Mads Nissen / Ritzau Scanpix
Medarbejderen ringede med det samme til politiet, da hun hørte begrundelsen for den 74-åriges besøg i banken.

En 74-årig kvinde blev i første omgang snydt af en fremmed mand, men kan nu takke en bankansat for at have forhindret det frække fupnummer.

Den 15. januar ringede det på ved kvindens bopæl i Gentofte, og foran hoveddøren stod en  mand i arbejdstøj. Manden forklarede på engelsk, at han var håndværker, og han tilbød at reparere et hul i husets tag.

- Han fortalte, at fordi det har regnet de seneste dage, risikerede kvinden, at der ville gå råd og mug i taget. Og så giver han hende et virkelig godt tilbud - det koster 200 kroner at få lavet taget, siger Henriette Døssing, kommunikationsmedarbejder ved Nordsjællands Politi, til TV 2 Lorry.

Den 74-årige kvinde takkede ja til tilbuddet, og to dage senere stod der to andre mænd ved hoveddøren. De forklarede, at de skulle bruge et stillads for at reparere hullet i taget, og nu var kvinden nødt til at sørge for en kontant betaling til firmaet med stilladset.

Sådan et stillads ville koste en del mere end de aftalte 200 kroner, men de falske håndværkere lovede, at hun ville få pengene tilbage.

De tilbød at køre kvinden til København, hvor hun skulle hæve pengene i banken, men en vågen bankansat fandt ud af, at der var ugler i mosen, da hun hørte begrundelsen for den 74-åriges besøg i banken.

Politiet blev tilkaldt, men de to mænd var allerede væk, da patruljevognen ankom til banken.

Hos Nordsjællands Politi er man ikke i tvivl om, at de to mænd forsøgte at franarre kvinden et større pengeløb. Henriette Døssing oplyser til TV 2 Lorry, at de jævnligt får anmeldelser om tricktyve, der udgiver sig for at være håndværkere - den form for svindel er særligt udbredt om foråret, siger hun.

via Listen To News