72-årige Tove er dagens helt på Facebook
Tove gik lige ind i danskernes hjerter med sin frække og kække tilgang til telefonfuskerne. Screendump/DR Nyheder
Tove Kjær-Hansen fra Albertslund bliver hyldet på de sociale medier, efter hun i går i et indslag i DR Nyheder demonstrerede, hvordan hun tager røven på telefonsvindlere.

Èn ting har Tove Kjær-Hansen til fælles med de telefonsvindlere, der igen og igen ringer hende op i et forsøg på at få adgang til hendes computer:

Begge parter er utroligt tålmodige.

Således holdt den gæve dame fra Albertslund i lørdags en fupmager hen i en time og 16 minutter. Svindleren ventede pænt i røret - på at få en lang næse.

Den 72-årige Tove Kjær-Hansen har nemlig gjort det til en sport at drive gæk med de berygtede telefonsvindlere, der i stor stil ringer danskerne op og på et mere eller mindre gebrokkent engelsk forsøger at lokke sig adgang til folks private computere.

Hun holder dem hen med snak så længe, som overhovedet muligt - for så til sidst at afsløre, at hun udmærket godt ved, de er ude på at fuppe hende.

"Dobbelt folkepension til Tove"

I går aftes, tirsdag, bragte DR nyheder et indslag, hvor Tove Kjær-Hansen demonstrerede, hvordan hun snyder fupmagerne.

Indslaget er blevet kult på Facebook, hvor tusindvis har delt det og hylder svindlernes skræk fra Albertslund.

Også på DR Nyheders Facebook-side lovprises hun. 'Fanme skarp ældre dame! Bliv endelig ved med at putte dråber i havet, Tove,' skriver en. 'Dobbelt folkepension til hende, hun yder da en indsats for samfundet,' erklærer en anden.

Er med i 'Aftenshowet' i aften

Dagen derpå siger Tove Kjær-Hansen til Lokalavisen.dk, at hendes pludselige popularitet måske skydles 'Kolds-Hans-effekten.'

- Folk synes jo nok det er skægt, når det er en gammel dame som mig. Hvis det nu var en mandlig IT-ekspert, ville det ikke være det samme, siger hun til Lokalavisen.dk, der har været hjemme hos hende på besøg.

Hun håber, at hun med den meget omtale kan give sit bidrag til, at svindlerne dropper deres mange opkald til danskerne.

I aften er Tove Kjær-Hansen gæst i 'Aftenshowet' på DR1 klokken 19.05.