700 milimeter regn sender japanere på flugt

Japan kæmper med massive regnmængder og mudderskred, som sender tusinder på flugt.
Mudderskred ødelægger huse i Japan, som er hårdt ramt af massive mængder regn, der vælter ned over dele af landet, som stadig lider under følgerne af den ødelæggende tsunami, der ramte i marts.
Mudderskred ødelægger huse i Japan, som er hårdt ramt af massive mængder regn, der vælter ned over dele af landet, som stadig lider under følgerne af den ødelæggende tsunami, der ramte i marts. Foto: AP Photo/Kyodo News / POLFOTO

Blot fire måneder efter den ødelæggende tsunami, står Japan nu over for endnu en katastrofe med omfattende mængder af vand.

Myndighederne har bedt 400.000 japanere om at blive evakueret fra regionerne Niigata og Fukushima pga. omfattende regnskyl, der har ramt det nordlige Japan.

Det skriver det japanske netavis, The Mainichi Daily News.

Der er ifølge den japanske pendent til DMI faldet 623 millimeter regn, efter at det har regnet uafbrudt i 72 timer i byen Kamo i Niigata. Dertil har man målt hele 700 milimeter i Tadami i Fukushima-regionen.

De store regnmængder har udløst mudderskred og oversvømmelser mange steder.

Myndighederne melder om en dræbt som følge af regnen. Der er tale om en 67-årig mand, der blev dræbt i sin bil, da den blev opslugt af en flod. Fem andre savnes.

Tilbage i marts blev Japan ramt af et jordskælv og en efterfølgende tsunami. Gense nogle af tsnuamiens uhyggelige ødelæggelser her.

Kilde: Mainichi.jp

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.