60 ledige stillinger

Af Kåre Rysgaard
kary@avisen.dk
@BRØD:Vingeformen skal være perfekt, og tårnet have den optimale højde, hvis vindmøllegiganten Vestas skal blive ved med at være verdens førende inden for vindmøller. Den nye udviklingsafdeling i Skejby har til formål at forbedre vindmøllerne og finde frem til de bedste løsninger, men Vestas problemer med at finde egnet arbejdskraft.
Vindmøllevirksomheden har 60 ubesatte stillinger i udviklingsafdelingen. De fleste af de ingeniører, der savnes, skulle efter planen have til huse i Skejby, som åbner foråret 2008.
»Der bliver uddannet for få ingeniører, så der er ikke nok at tage af,« siger Ole Pedersen, der er chef for rekrutteringen i udviklingsafdelingen.

Rekruterer fra udlandet

Arbejdsløsheden for ingeniører i Østjylland ligger for øjeblikket nede på 2,9 procent, oplyser Ingeniørforeningen. For Vestas betyder det, at de generelt har problemer med at finde egnet arbejdskraft, men det er især vanskeligt at finde specialister i aerodynamik og det materialle vingerne er bygget af.
For at finde ingeniører har vindmøllevirksomheden i stor stil rekrutteret folk fra udlandet, og arbejdssproget er nu næsten udelukkende engelsk
Der er stadig et par tusind ledige ingeniører i hele landet. Morten Ditlev Jensen, konsulent i Complement, som finder job til ingeniører, mener at virksomhederne bliver nød til at gå mere på komprommis med kvalifikationerne, hvis de skal have besat de ledige stillinger.
»Jeg oplever en tendens til, at virksomhederne har så travlt, at bare tanken om at ansætte en medarbejder de skal hjælpe, afholder dem fra at ansætte flere folk,« siger han.