6-årig pige angrebet af puma

Krimi
En puma – også kaldet bjergløve – er et yderst farligt rovdyr og den har dræbt mange mennesker i gennem årene i Nord- og Sydamerika, hvor den lever. (Foto: Scanpix)

En familieudflugt blev forvandlet til et større drama i Californien.

En kun seks år gammel pige blev angrebet af en 80 kilo tung puma, da hun sammen med nogle kammerater og sin familie gik i en park i Californien i søndags.

Den store kat kom flyvende ud af noget krat, greb pigen i det ene ben og begyndte at trække af sted med hende, mens hun skreg. Det skiver ABC-News.

Det kunne været gået rigtig galt, hvis ikke en af de voksne i selskabet uden tøven løb over og hamrede sin næve ind i bugen på pumaen, som omgående slap den lille pige og flygtede væk.

Dramaet skete i Rancho San Antonio County Park and Open Space Preserve i Santa Clara County i den amerikanske delstat Californien. Politiet ryddede omgående den store park for besøgende, men fandt ikke noget til pumaen.

Opskræmte beboere har siden fortalt myndighederne, at de godt vidste, at de farlige rovdyr af og til besøgte den åbne park (som er uden indhegning og er mere et naturreservat egentlig), men at det mest var om natten. De gik derfor aldrig rundt i parken efter mørkets frembrud, men nu er det heller ikke trygt om dagen mere åbenbart.

Pigen blev kørt til hospitalet, hvor hun blev behandlet for bidmærker på sin ene læg, men hun vil komme sig uden mén efter angrebet.

Til gengæld har hun en af de bedre historier at fortælle i skolen den kommende "klassens time".

Foto: Scanpix

Fakta om pumaer

Pumaen er et stort kattedyr, der findes i både Nord- og Sydamerika.  Dyret er gul-brunt med sorte ører og hale og kan løbe op til 50 km/t, hoppe 6 m langt fra stående position, 13 m i fart samt 2,5 m op i luften og vejer ofte over 80 kg. Hanner kan blive over 2,5 meter lange, inklusiv hale, og hunner kan blive 2 meter lange og veje omkring 35-40 kg. Blandt de store kattedyr er det kun tigre, løver og jaguarer, som er større end pumaer.