57-årig skibsassistent må tage smertestillende hver dag: "Jeg holder ikke ti år mere"

Jens Jørgen Jensen har ti år tilbage til han kan gå på pension, men han tror ikke selv på, at han kan holde så længe i det job, han har nu.
Jens Jørgen Jensen spiser ni smertestillende piller hver dag for at kunne klare jobbet som skibsassistent.
Jens Jørgen Jensen spiser ni smertestillende piller hver dag for at kunne klare jobbet som skibsassistent. Privatfoto.

Vækkeuret ringer klokken 04 hjemme ved Jens Jørgen Jensen. Der står han op og spiser dagens første smertestillende piller, så han kan klare sig igennem dagen og jobbet som skibsassistent.

Jens Jørgen Jensen tager ni smertestillende piller hver dag, men har alligevel konstant ondt i ryggen. Han er en af de mange danskere, der selv vurderer, at de ikke kan holde til deres nuværende job indtil de når pensionsalderen.

- Jeg er slidt i knæene og slidt i ryggen, og jeg fik for alvor ondt i ryggen, da jeg faldt ned af en trappe for fem år siden. Jeg reparerer færger, og både jern og værktøj er stort og tungt, forklarer han.

Den 57-årige Jens Jørgen Jensen er glad for sit arbejde, hvor både kolleger og chefer forsøger at skåne ham for de tungeste løft. Men han tror ikke på, at kroppen holder til det 10 år endnu, indtil han kan gå på pension som 67-årig.

- Men lige nu kan jeg ikke se andre muligheder. Jeg har overvejet at skifte job, men jeg har jo også forpligtelser over for min familie og har ikke råd til at gå ned i løn, siger han.

Test her, hvornår du selv kan gå på pension.

Omskoling

Hvis danskerne skal kunne holde til at arbejde længere, vil mange have gavn af at skifte til et mere skånsomt job, når de kommer op i årene, mener professor Peter Hasle fra Aalborg Universitet.

Han er med i en ekspertgruppe, som er kommet med 12 anbefalinger til en bedre arbejdsmiljøindsats. En af anbefalingerne går på at oprette en rådgivningstjeneste, som rykker ud til folk som Jens Jørgen Jensen og hjælper med at finde ud af, hvordan de kan blive omskolet eller opkvalificeret til at kunne få et mere skånsomt job.

- Det ville jeg da være meget interesseret i. For selvom jeg er uddannet smed og maskinarbejder, kan jeg ikke bare finde et andet job inden for faget, når jeg har arbejdet med skibe i 20-25 år, siger Jens Jørgen Jensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.