55 dræbt under hårde kampe i Syrien
Civile syrere arbejder hårdt for at bygge beskyttelsesrum mod daglige bombardementer, mens kampe spidser til.

Enheder fra den syriske oprørsbevægelse udkæmpede søndag hårde kampe mod regeringsstyrker nær Damaskus. Kampene betegnes som de hidtil mest intense nær Syriens hovedstad.

Aktivisten Samir al-Shami siger over Skype fra Damaskus, at kampene blev udkæmpet i det fattige al-Tadamon-distrikt efter langvarige skudvekslinger i et nærliggende område.

- Vi hører massive skudvekslinger, og der står røgsøjler op fra området. Der er allerede nogle sårede og civile, der forsøger at flygte, siger han.

Samtidig har hæren bombarderet oprørsområder i adskillige andre dele af Syrien, hvor mindst 55 mennesker meldes dræbt ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

En pige var blandt fire dræbte, da oprørsbyen Rastan i Homs-provinsen blev bombarderet med granater. I byen Homs blev mindst to civile dræbt.

Indbyggere i Qusayr, som har været udsat for daglige bombardementer, har bygget interimistiske beskyttelsesrum under deres hjem eller forretninger.

- Det tog os omkring to uger at bygge dem. Vi var 10 personer, der arbejdede uafbrudt i over 12 timer dagligt, siger Abu Abdo uden for sin forretning, hvor han sælger dæk.

- Der er ved at blive bygget 15 beskyttelsesrum forskellige steder i byen, siger en anden aktivist, Hussein.

Han fortæller, at mange indbyggere tidligere måtte løbe i kælderen af en skole, men at nogle blev dræbt, inden de nåede derover.

En talsmand for det syriske udenrigsministerium, Jihad Makdissi, siger, at Syriens regeringsstyrker ikke anvendte helikoptere og kampvogne i landsbyen Tremseh torsdag.

- Det var ikke et angreb på uskyldige civile, siger Makdissi, som taler om et regulært slag mellem regulære styrker og væbnede oprørsstyrker.

FN's observatører var søndag for anden dag i træk i landsbyen for at undersøge, om der har fundet en massakre sted, og foreløbig er de ikke i stand til at sige, hvor mange der er dræbt.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder opgiver antallet af dræbte til cirka 150.

/ritzau/Reuters