54-årig mand dømt for dobbelt drabsforsøg ved café
To drabsforsøg og grov vold ved en café i Herlev koster en 54-årig mand syv års fængsel.

En ellers ustraffet 54-årig mand blev tirsdag idømt syv års fængsel ved Retten i Glostrup for to drabsforsøg og grov vold med en kniv ved en café i Herlev 27. februar sidste år.

Det voldsomme overfald startede med, at den 54-årige mand kom i konflikt med en anden gæst på caféen. Det førte til nogen tumult, hvorunder nogle af gæsterne tog fat i tiltalte og smed ham ud fra stedet.

Manden kontaktede politiet for at anmelde, at han var blevet udsat for vold i den forbindelse.

Senere vendte den 54-årige tilbage til caféen efter at have været hjemme og hente en kniv.

Han har forklaret i retten, at han følte sig ydmyget og uretfærdigt behandlet.

Da tiltalte ankom til caféen, optrådte han aggressivt og kom straks i konflikt med bartenderen. To gæster, som ikke havde været involveret i den tidligere episode, tog fat i tiltalte og førte ham ud.

Uden for caféen tog tiltalte kniven frem og angreb de personer, der havde ført ham ud, samt yderligere en person, som kom til stede.

En mand fik en cirka 10 centimeter lang flænge nær halspulsåren, en anden mand fik et dybt stik i underarmen, og en tredje mand fik et dybt knivstik i maven og var i livsfare.

Hele episoden blev filmet af caféens videoovervågning.

Den 54-årige blev dømt for at have forsøgt at dræbe de to personer, der blev ramt af stik i henholdsvis hals og mave, mens han blev dømt for grov vold i forhold til den tredje person, der blev ramt i armen.

Den 54-årig tog betænkningstid i forhold til at anke dommen.

/ritzau/