50.000 kr. samler støv i kommune: Ingen vil have dem
Silkeborg Kommune må selv dele penge ud fra pulje ingen søger. Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lokalrådsmedlem vidste ikke, at Silkeborg Kommune har en pulje med penge til lokale tiltag.

Har man mod på at skrive en ansøgning på en halv side, er man godt på vej til at hente penge ind til projekt i Silkeborg Kommune.

Det siger Martin Jakobsen til TV2 Østjylland. Han er formand for nærdemokratiudvalget i Silkeborg Kommune.

Men Martin Jakobsen kan samtidig konstatere, at ingen af kommunens 28 lokalråd søger om penge fra den 50.000 kroner store pulje.

Det er der tilsyneladende en god grund til. Ejvind Svejstrup, der er næstformand i lokalrådet i Gjern, siger til tv-sationen, at rådet slet ikke var klar over, at der var en pulje med den slags penge:

- Nu har jeg været med i lokalrådet, siden det blev oprettet. Så det er ikke, fordi jeg er ny. Jeg har været med siden 2007. Men lige det der er gået min næse forbi, siger Ejvind Svejstrup.

Martin Jakobsen siger, at kommunen hvert år gør lokalrådene opmærksom på pengenes eksistens, men han erkender, at det nok ikke har været særligt gennemskueligt at få del i pengene.

- Det skal være mere simpelt. Både i forhold til at godkende og ansøge om pengene, siger Martin Jakobsen.

Som en konsekvens af de manglende ansøgninger har Silkeborg Kommune på eget initiativ taget 20.000 kroner fra puljen og givet pengene til et samarbejde mellem lokalrådene i Sorring og Voel, skriver TV2 Østjylland.