5.000 ansatte får 5.000 nye kolleger
Stark Group vokser til en årlig omsætning på 32 milliarder kroner. (Foto: Foto: Stark)
Byggevarehus-kæden Stark Group har været på opkøb og skal nu drive flere end 400 byggecentre fordelt på seks lande.

Byggevarehus-kæden Stark Group har købt den tyske kæde Saint Gobain Building Distribution.

Stark Group vokser dermed fra omkring 5.000 ansatte til omkring 10.000 ansatte. Samtidig vokser den årlige omsætning fra 16,5 milliarder kroner til 32 milliarder kroner.

Det skriver Finans.

Den amerikanske kapitalfond Lone Star købte i 2018 Stark Group for cirka 7,6 milliarder kroner. Denne gang vurderes handlen til en værdi af 2,5 milliarder kroner, skriver Stark i en pressemeddelelse.

Med købet af Saint Gobain Building Distribution vil Stark Group drive flere end 400 byggecentre i Nordeuropa fordelt på seks lande.

- Denne mulighed i Tyskland, som fordobler vores størrelse, skaber masser af synergier og giver adgang til en helt ny kundebase, kunne vi ikke lade gå fra os i en konkurrencepræget og volumendrevet industri, siger Stark Groups administrerende direktør Søren P. Olesen.

Stark-koncernen består ud over den danske Stark-kæde også af finske Stark, norske Neumann Bygg og svenske Beijer Byggmaterial.

Ifølge Finans er købet endnu ikke godkendt, og handlen dermed ikke gennemført, men det det ventes at ske i andet halvår af 2019.

via Listen To News