50 såret under uroligheder i Bangladesh
Politiet brugte tåregas og gummikugler mod stenkastende bangladeshere, der demonstrerede forud for det kommende valg.

Mindst 50 mennesker blev såret, da støtter af Bangladeshs politiske opposition startede en tre dage lang transportblokade søndag. Demonstranter stoppede tog og biler i en protest mod det kommende valg, der efter planen skal finde sted 22. januar. Oppositionen boykotter valget, da den mener, at det regerende nationalistparti bliver favoriseret i valgkampen.

Da politiet greb ind over for demonstranterne, blev det mødt af en regn af sten, og betjentene måtte gribe til tåregas og gummikugler for at skabe ro.

Bangladesh’ politiske situation har været anstrengt siden oktober, da den tidligere leder, Begum Khaleda Zia fra nationalistpartiet, trådte tilbage og overgav magten til en midlertidig regering ledet af landets præsident Iajuddin Ahmed. Oppositionspartierne mistænker den midlertidige regering for at favorisere nationalistpartiet og vil have udskudt valget.

Præsidenten har officielt afvist at udskyde valget, men en rådgiver for den midlertidige regering sagde søndag til Reuters, at man vil holde møder med de forskellige politiske blokke for at finde et kompromis.