Cold Coast 50 km tilbage: Nu har Casper Steinfath land i sigte
Casper Steinfath har nu den norske kyst i sigte og mangler 50 km for at have krydset Skagerrak fra Hirtshals til Kristiansand. Foto : Fredrik Clement
Efter 11 timer på vandet mangler verdensmesteren i Stand Up Padling kun 50 kilometer, til han rammer indsejlingen til Kristianssand. I flere timer har haft udsigt til Grimstad på den norske sydkyst fra sit surfbræt.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Skagerrak har lagt sig fladt ned for Casper Steinfaths fødder. Vandet er fladt som en pandekage, som forårssolen stiller og rolig bager varm.Den fire-dobbelte verdensmester i Stand Up Padling har padlet mere end halvdelen af de 130 kilometer fra Hirtshals til Kristianssand i sit livs største udfordring, Viking Crossing 2.0. Ved middagstid manglede han 50 kilometer til indsejlingen til Kristianssand. - Jeg har det rigtig godt lige nu. For en time siden ramte jeg en mur rent energimæssigt. Jeg følte mig dvask. Men da jeg fik at vide, at jeg var halvvejs og pludselig kunne se min destination, fik jeg et vildt kick. Nu er jeg super motiveret for at kæmpe resten af vejen, siger Casper Steinfath over radioen fra sit bræt.- Men de sidste 10 km, de bliver stadig de sværeste, tilføjer han.Alt er stort set gået som planlagt. På følgeskibet Arriver holder to navigatører øje med vind og strøm forude og stikker den bedste kurs for Casper Steinfath. Men kulden gav problemer i de tidlige morgentimer.Pludselig meldte Casper sig over radioen:- Min Camelbag og banan er frosset til is. Jeg skal have nogle nye.Temperaturen lå i de tidlige morgentimer på minus to-tre grader, hvilket fik maden og vandet i hans vandrygsæk til at fryse til is. Løsningen blev at give ham lidt varmere vand i tasken. Og nu kort for middag har han som den eneste smidt handskerne. Planen for de næste par timer er at få ham ind i nogle mindre strømbælter, der kan bære ham det sidste stykke vej til Kristianssand og undgå, at han skal padle mod strømmen. Navigatørerne forventer, at han - hvis alt går vel - rammer Kristianssand mellem kl. 20 og 24.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.