50 druknede i ét rum. De fleste var børn

Dykkere gør makabert fund i den russiske turistbåd, der søndag sank i Volga-floden. Dødstallet er steget til 72 og stiger formodentlig.
Sorgen er tydelig for de pårørende til ofrene for ulykken på Volga-floden. Nu får dykkerne, som undersøger skibsvraget, også krisehjælp.
Sorgen er tydelig for de pårørende til ofrene for ulykken på Volga-floden. Nu får dykkerne, som undersøger skibsvraget, også krisehjælp. Foto: Polfoto, (AP Photo/Misha Japaridze) / POLFOTO

Katastrofen på Volga-floden har fået endnu et mørkt kapitel. De dykkere, der har undersøgt den forliste turistbåd 'The Bulgaria', fandt omkring 50 lig i et enkelt rum. De fleste af de druknede var børn, skriver Reuters.

Båden sank søndag eftermiddag godt tre kilometer fra land. Kun 79 passagerer er overlevet, og det er usandsynligt, at der bliver fundet flere.

Krisepsykologerne, som i første omgang blev sendt ud til de pårørende, hjælper nu dykkerne med at bearbejde det skræmmende fund, oplyser talsmanden for det russiske katastrofe ministerium, Yelena Smirnykh, til Reuters.

En række sikkerhedsregler blev ifølge de russiske myndigheder brudt på skibet, hvilket er en medvirkende årsag til ulykkens omfang. Der måtte blandt andet kun være 140 ombord på skibet, mens der imidlertid var i alt 208 personer ombord.

Ulykken har fået præsident Dmitry Medvedev til at kræve en "total undersøgelse" af alle trafikmidler beregnet til passagerer.

Kilde: Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.