Der kommer meget store mængder af Danmarks nationalret på bordet, når Gerlev Kro 2. pinsedag runder 50 år.
Det fortæller Arne Sørensen til Sn.dk.
Sammen med sin hustru, Birgit Andersen, driver han Gerlev Kro, og til lejligheden er der indkøbt ét ton flæsk, som skal trylles om til nationalretten stegt flæsk.
For at få en bid af det store gilde, skal der lægges 50 kroner. Fejringen begynder klokken 11.00 og udover stegt flæsk, er der også levende musik frem til klokken 20.00.
- Der bliver kun solgt stegt flæsk, men det er jo også vores hofret, som vi plejer at servere hver tirsdag, fortæller Arne Sørensen til Sn.dk.
Gerlev Kro ligger på Hornsherred fem kilometer fra Frederikssund, og Arne Sørensen gætter på, at der godt kan komme op imod 1.500 gæster for at fejre dagen med værtsparret.
- Der bliver ikke mulighed for at bestille bord, for der er lagt op til, at der skal være lidt flydende udskiftning, siger Arne Sørensen.
Gerlev Kro har 20 dobbeltværelser, selskabslokaler og en á la carte restaurant. Dertil kommer en lille krostue med plads til 20 personer.