49er-træner: Vi er blandt verdens bedste
49'erens træner mener, at de danske sejlere igen har bevist, at de er blandt de allerbedste i klassen.

Med OL-bronzemedaljen til Allan Nørregaard og Peter Lang lykkedes det endnu engang for dansk sejlsport at komme på podiet ved et større mesterskab for 49'er-både.

Den danske duo vandt også bronze ved forårets VM og er således med til at markere Danmarks styrke i den olympiske bådklasse.

Det mener deres træner, Peter Hansen.

- Jeg er stolt over, at vi får sat en tyk streg under, at Danmark er en af verdens bedste 49'er-nationer.

- Det har vi været igennem de seneste mange år med mange forskellige besætninger, og det her er kulminationen på en fire års periode med mange gode resultater, siger Peter Hansen, der arbejder sammen med den tidligere OL-guldvinder Jesper Bank.

Peter Hansen sad og fulgte den afgørende medaljesejlads på afstand og kunne se, hvordan danskerne efter en forfærdelig start stille og roligt sejlede sig op på den samlede tredjeplads.

- Det var en skræmmende oplevelse. I modsætning til drengene i båden kunne jeg jo ikke gøre noget. Det var helt vildt spændende, og jeg er stolt og glad, siger han.

Han mener, at den dårlige start på sejladsen mere var et udslag af et pludseligt vindskift end en forfejlet taktik.

I det hele tager mener han, at Nørregaard og Lang tog mange rigtige taktiske beslutninger undervejs.

Den bedste var naturligvis i modsætning til konkurrenterne at vælge venstre side ved sidste opkryds og udnytte vinden i den side af banen til at sikre sig tredjepladsen i sejladsen.

- Men det var ikke den eneste. Det var der, man for alvor kunne se dem trykke fra, men de traf rigtigt mange gode beslutninger undervejs med mod og vilje, siger Peter Hansen.

Han har selv sejlet 49'er og har blandt andet vundet både EM-sølv og EM-bronze for nogle år siden.

/ritzau/