49er tog den rigtige beslutning til sidst
49'eren vandt bronze efter en medaljesejlads, der gik fra dårlig til fremragende efter en rigtig beslutning.

Jublen var naturligvis stor, da den danske 49'er båd krydsede målstregen på tredjepladsen i den afgørende medaljesejlads.

Fra en håbløs position som nummer ni ved første mærke var det lykkedes for Allan Nørregaard og Peter Lang at kæmpe sig op igennem feltet og sikre OL-bronze efter en spændende afslutning.

- Der er jo tradition for, at danskerne helst skal skabe lidt spænding omkring det, lød det med et grin fra Nørregaard med henvisning til afgørelsen i Beijing for fire år siden, hvor Jonas Warrer og Martin Kirketerp vandt guld efter en dramatisk afslutning.

Danskerne blev snydt af et vindskift kort før starten og kom derfor rigtigt skidt i gang med sejladsen. Men de stoppede ikke med at kæmpe.

- Vi vidste, at det var en dag, hvor der ikke var noget, der ville være afgjort før til sidst, og derfor var der ingen grund til at gå i panik, siger Allan Nørregaard.

Allerede ved andet mærke var båden oppe på femtepladsen og i forbindelse med sidste kryds valgte de i modsætning til alle andre at gå til venstre.

- Vi var nødt til at få lidt luft til de andre, hvis vi skulle have mulighed for at angribe. Og lige, da vi splitter, ser vi, at vinden fylder ind fra venstre side, og så var det bare at gå efter den, siger danskeren.

49'erens bronze er den anden danske sejlsportsmedalje. Jonas Høgh-Christensen vandt den første i søndags i finnjolle, den var af sølv.

/ritzau/