48 iranske pilgrimme er bortført i Syrien
Skæbnen er uvis for et halvt hundrede iranske pilgrimme, der er blevet bortført af bevæbnede syriske oprørere.

48 iranske pilgrimme er lørdag blevet bortført fra en bus i Syriens hovedstad Damaskus. Det oplyser den iranske ambassades konsulære chef i Damaskus til Irans stats-tv.

- En bevæbnet terrorgruppe har bortført 48 iranske pilgrimme, da de var på vej til lufthavnen, siger Majid Kamjou til Irib-tv, som har lagt nyheden ud på dets hjemmeside.

- Der er ingen oplysninger om pilgrimmenes skæbne. Ambassaden og de syriske myndigheder arbejder på at spore bortførerne, siger han.

Hundredtusindvis af iranere rejser hvert år til Syrien for at besøge det shiamuslimske pilgrimssted, Sayeda Zaynab-helligdommen, i Damaskus.

Styret i Teheran er den mest uforbeholdne alliancepartner for Syriens præsident Bashar al-Assad, hvis styrker er fastlåst i en blodig konflikt i Damaskus, Aleppo og andre byer mod oprørere, som hans regime betegner som terrorister.

Snesevis af iranske pilgrimme og ingeniører blev bortført i december og januar. De fleste blev dog frigivet nogle måneder senere.

Mange af oprørerne kommer fra Syriens majoritet af sunnimuslimer, som er fjendtligt indstillet over for den støtte, som det shiamuslimske Iran har vist Assads regime. Præsidenten og hans familie er Alawiter, hvilket er en shiamuslimsk gren.

/ritzau/AFP