44 dræbt af uvejret i Europa
Det voldsomme stormvejr fortsætter over Nordeuropa, hvor det indtil videre har kostet mindst 44 mennesker livet.

Med vindstød på mere end 200 kilometer i timen hærgede orkanen Kyrill Nordeuropa og krævede mindst 44 menneskeliv.

Det er dog gået værst ud over Storbritannien, hvor 13 mennesker er blevet dræbt. En af dem var en toårig dreng, der blev slået ihjel af en mur, som væltede ned over ham. I Tyskland mistede en 18 måneder gammel baby livet, da en dør rev sig løs af hængslerne og styrtede ned over barnet. I Bayern blev en 73-årig mand dræbt af en ladeport, der styrtede ned over ham.

Langt de fleste dødfald kommer fra trafikken, hvor adskillige lastbiler er væltet. Togdriften i Tyskland og Storbritannien var fuldstændig lammet af orkanen. I Utrecht i Holland omkom seks mennesker, da en kran væltede ned over en universitetsbygning. Orkanen har også kostet menneskeliv i Polen, Tjekkiet, Belgien og Frankrig.

Det voldsomme uvejr fik også USAs udenrigsminister Condoleezza Rice til at forlade Tyskland i utide for at flyve til Storbritannien, før det var for sent. Det nåede Rice også lige på et hængende hår, da hendes fly landede i en tom Heathrow-lufthavn, som kort forinden var blevet lukket på grund af vindstød på over 120 kilometer i timen.

I Danmmark venter DMI, at en mindre storm rammer landet i løbet af lørdagen med hård til stormende kuling med vindstød af stormstyrke fra vest og sydvest. Vestkysten vil opleve regulært stormvejr i en kortere periode.