3F støtter gruppe på EU s terrorliste
AppleMark
Danske fagforeningsfolk samler ind til den colombianske guerillia-bevægelse FARC, som står på EU s terror-liste.

• OK for modstandsfolk at give penge til FARC
• Frihedskæmpere eller terrorister?

Den Faglige Klub, der er en del af 3F, vil have lov til at støtte deres ligesindede i den tredje verden uden at myndighederne blander sig i det. Derfor har de givet 1.000 kroner til en fagforeningsmand i Colombia, som er med i guerillia-gruppen FARC, der i årtier har ført og fører væbnet kamp mod den colombianske regering.

Det opsigtsvækkende initiativ kommer samtidig med, at firmaet Fighters+Lovers er tiltalt for overtræde de danske terrorlove, for blandt andet at støtte FARC økonomisk. Og det er ikke tilfældigt.   

- Vi sender det symbolske beløb nu for at spille ind i den retssag, der kører mod Fighters+Lovers. På vores næste generalforsamling vil vi undersøge mulighederne for at starte en større indsamling til FARC, siger Jens Borking, fra Den Faglige Klub til dagbladet Information.

3F-klubben sender pengene til Colombia vel vidende, at gruppen er på EU s terrorliste, og at deres økonomiske støtte derfor kan være strafbart.

- Det er vores pligt at støtte op om fagforeningsfolk, der kæmper, også selvom det er langt væk fra Danmark, siger Henrik Lippert, der er formand for 3F Bygge, Jord og Miljøarbejderne.


 

 

via Listen To News